"Flajdubai" počinje sa kargo transportom

Bez autora
Dec 22 2011

Niskotarifna aviokompanija Flajdubai najavila će od 1. januara pokrenuti novu kargo diviziju koja će prevoziti robu na 48 destinacija. Kargo, koji obuhvata robu sa kratkim rokom trajanja, tekstil, elektroniku, kurirske pošiljke, poštu i lekove, moći će da se šalje iz bilo kog grada u okviru mreže kompanije i van nje, uključujući i Beograd.Roba će pre utovara u avion prolaziti punu bezbednosnu kontrolu, čime se garantuju sigurni letovi za sve putnike i posadu kompanije. Očekujući da 60 odsto transportovane robe bude tranzitna roba, Flajdubai je potpisao ugovore sa drugim aviokompanijama za prevoz robe van svoje mreže.

"Flajdubai" počinje sa kargo transportomNiskotarifna aviokompanija Flajdubai najavila će od 1. januara pokrenuti novu kargo diviziju koja će prevoziti robu na 48 destinacija.

Kargo, koji obuhvata robu sa kratkim rokom trajanja, tekstil, elektroniku, kurirske pošiljke, poštu i lekove, moći će da se šalje iz bilo kog grada u okviru mreže kompanije i van nje, uključujući i Beograd.

Roba će pre utovara u avion prolaziti punu bezbednosnu kontrolu, čime se garantuju sigurni letovi za sve putnike i posadu kompanije, navedeno je u saopštenju.

Očekujući da 60 odsto transportovane robe bude tranzitna roba, Flajdubai je potpisao ugovore sa drugim aviokompanijama za prevoz robe van svoje mreže.

Ta kompanija očekuje da će na mesečnom nivou prevoziti 1.500 tona robe svojim avionima najnovije generacije Boing 737-800 NG, što je jednako robi koju preveze 15 teretnih aviona Boing 777.

U skladu sa najnovijom inicijativom Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), sve pošiljke će imati elektronska dokumenta umesto klasičnih papirnih otpremnica. Očekuje se da avioindustrija ovim potezom ostvari uštedu od 1,2 milijarde dolara.

Rezervacije za Flajdubai kargo mogu se vršiti od 29. decembra 2011. godine preko lokalnih kancelarija, pozivom na +971406033772 od nedelje do četvrtka od 8 do 17 časova ili na e-mail cargo@flydubai.com, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik